Dylan.jpg
Producerles 1.jpg
Producerles2.jpg

Dylan Greene

Dylan geeft producer les.

Van kinds af aan is Dylan geobsedeerd geweest met geluid en het produceren van muziek in allerlei genres. De afgelopen jaren heeft hij met veel verschillende artiesten samengewerkt. Van grote studio band-producties tot elektronische slaapkamer sessies.

In 2018 studeerde Dylan met honors af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens deze periode heeft hij het productie collectief Polygänger mede opgericht, waarbij de nadruk ligt op het creëren van karaktervolle producties d.m.v. vintage studioapparatuur gecombineerd met een moderne laptop-workflow.

Naast het produceren en schrijven voor artiesten en videoproducties, maakt hij beats onder de naam slowpoke.phil. Verder DJ’t hij met vinyl en heeft hij naast zijn liefde voor productiesoftware ook een passie voor hardware synthesizers en samplers.

Als afgestudeerde muziektechnoloog is Dylan bekend met software zoals Ableton Live, Logic Pro X, FL Studio en Avid Pro Tools. Ook werkt hij vaak met effect en instrument plugins zoals die van Native Instruments, Waves, Soundtoys en Arturia. Door Dylan’s brede kennis van productietools, kunnen we tijdens de lessen flexibel zijn in welke software gebruikt wordt, dus ook met software die niet specifiek hierboven wordt vermeld.

Tijdens de producerlessen focussen we op het ontwikkelen van verschillende vaardigheden binnen de context van je eigen producties. Het gaat hier voornamelijk om software beheersing, het ontwikkelen van je workflow, de werking van effecten en het creatief gebruiken hiervan, sound design en compositie.
Ook kennis over de werking van effecten komt aan bod, zoals compressie, eq, reverb, delay en distortion. Het gaat hierbij niet alleen om de specifieke werking van effecten, maar ook het creatief toepassen hiervan. Met deze insteek kijken we ook naar bepaalde sound design tools, zoals synthesizers en samplers, waarmee je eigen klanken en geluiden kan creëren en bewerken. 
Met al deze elementen kunnen we uiteindelijk een track samen laten komen door middel van compositie. 

Kortom, genoeg reden om hem de oren van z’n kop te vragen!
Check hier een aantal producties van Dylan:
http://www.dylangreene.nl